Afgelopen week was het herfstvakantie in het Noorden, dus stelde mijn moeder voor om langs mijn oma in Groningen te gaan. Sinds mijn moeder in Deventer woont en ik in Drachten woon, komen we niet meer zo vaak ‘zo maar’ in Groningen. Daarom besloten we om ons bezoekje aan oma te combineren met een middag winkelen in Groningen! Dit middagje winkelen kwam goed uit, want ik was nog op zoek naar wat dingen voor mijn bruiloft op 18 november. Ik draag een jurkje die ik al in de kast heb hangen, maar ik wou nog wel wat accessoires om de outfit meer ‘bruid’ te maken. Plus, met baby blije pompoen opkomst heb ik altijd een goed excuus om te gaan winkelen.

We begonnen de dag met een kopje koffie bij De Kostery om even bij te kletsen en omdat ik weer eens naar de wc moest. Terwijl we van een flat white en een dirty chai latte genoten, hadden we het over luchtige onderwerpen zoals de babykamer en bevallingsverhalen. Tip, begin alleen over bevallingsverhalen als een zwanger persoon daar zelf over begint, of ernaar vraagt. Vertel ook geen horrorverhalen, al helemaal niet als je zelf nooit kinderen hebt gebaard. Ik wist natuurlijk al het één en ander van mijn moeders bevallingsverhalen, dus ik wist waar ik aan begon. Het helpt ook dat mijn moeder het vrij nuchter verteld, dus gelukkig geen onnodige spanning voor de bevalling van mijn kant. Voor die middag was de babykamer een belangrijker onderwerp, want mijn moeder wou graag weten wat ons thema is zodat het kopen van cadeautjes makkelijker is. We waren namelijk van plan om na ons kopje koffie naar de speelgoedwinkel Asbran te gaan.

Winkelen bij Asbran in Groningen

Als je uit Groningen komt, ben je waarschijnlijk wel bekend met Asbran. Asbran is namelijk een geweldige speelgoed winkel die gevuld is met het mooiste speelgoed. Voor mij was het nostalgisch om weer in deze speelgoedwinkel te komen, want toen ik klein was mocht ik hier wel eens een speeltje uitzoeken. Dus, het was ook erg speciaal om nu voor mijn toekomstige kindje bij Asbran te winkelen. Ik herkende ook een aantal speeltjes van mijn eigen kindertijd. Zo tijdloos is het speelgoed dat het assortiment van Asbran aanbiedt dus. Met merken zoals Grimms, Holztiger, Ostheimer en Haba slaag je bij Asbran zeker voor mooi speelgoed waar kinderen oneindig veel plezier zullen hebben. Mijn moeder en ik hebben dus ook veel tijd door gebracht in deze winkel die middag. Ieder hoekje moest goed geïnspecteerd worden voor mogelijke aankopen, of voor het verlanglijstje. We hebben heel veel lol gehad met de knuffels die op de bovenverdieping zijn. Een guitig knuffel uiltje van Hermann Teddy en een knuffel vos gingen met mij mee. Ik kan me al helemaal voorstellen hoe ik met die knuffels verhalen kan vertellen aan de baby en de knuffels passen ook perfect bij ons bosdieren thema.

Na dat we zeker een uur, dan wel niet langer, hadden doorgebracht in Asbran, was het tijd voor lunch. We liep eerder die dag al langs ’t Schimmelpenninck Huys en mijn moeder wou daar graag lunchen. Toen ze met mijn vader trouwde, hadden ze daar hun receptie en trouwfeest. Dus, het was ergens wel toepasselijk om daar te gaan lunchen nu ik ga trouwen. Zoals ik al in mijn vorige ‘Het Happy Pumpkin Dagboek’ artikel vertelde, Rindert en ik houden ons trouwen voor nu klein. Een groot trouwfeest komt later wel wanneer ik niet meer zwanger ben, haha! Maar, omdat het een klein trouwfeest wordt, betekent niet dat het niet gezellig gaat worden. Mijn moeder gaat bijvoorbeeld onze bruidstaartjes maken. We hebben tijdens de lunch de smaken nog een keer doorgesproken en we hebben het ook over de decoraties gehad. Mijn moeders bakkunsten kan je trouwens op haar Instagram account bewonderen.

Met onze heerlijke lunch achter de kiezen, gingen we weer verder met winkelen. Uiteindelijk heb ik oorbellen en een lipstick voor de bruiloft kunnen bemachtigen. Maar tegen het einde van de middag begon mijn tank echt op te raken en lopen werd waggelen. Het idee was om nog even te kijken bij Toy Toy, maar blijkt dus dat Toy Toy er niet meer is! Nou ja, dan maar richting oma. Terwijl we in de bus zaten hebben we ook maar gelijk eten voor ons drieën besteld en hebben we de rest van de avond gezellig doorgebracht met mijn oma.