Thuis werken heeft veel voordelen, maar het nemen van een pauze vergeet je wel gemakkelijk. Daarom doen wij ons best om de tijd te nemen voor de lunch en ook uitgebreider te lunchen dan dat we normaal gesproken op kantoor zouden doen. Deze maaltijdsalade is een gerecht waar we vaak op terug vallen voor de lunch. Het is simpel om te maken en vult goed. Een goede maaltijdsalade bestaat naar mijn mening uit genoeg koolhydraten, eiwitten en vetten. Niemand kan het uithouden tot het avondeten op een paar blaadjes sla, vandaar dat ik me dus ook focus op die voedselgroepen wanneer ik een maaltijdsalade maak. Met dit recept voor een maaltijdsalade haal je de koolhydraten uit de krieltjes en linzen. De linzen zijn ook een goede plantaardige bron van eiwitten. De vetten in dit recept komen uit de olijfolie die je gebruikt voor het bakken van de krieltjes en de avocado door de salade.

Benodigdheden (voor 3 flinke porties)

  • Veldsla
  • 500 gram krieltjes (vastkokend)
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram linzen (je kan gedroogde linzen gebruiken, maar ook linzen uit blik)
  • 1 Avocado
  • Cherrytomaatjes
  • Radijsjes
  • Citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Een handje zaden/pitten naar keuze (bijvoorbeeld pompoenpitten of pijnboompitten)
  • Zout en peper naar smaak
maaltijdsalade recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (of hoe warm de oven moet zijn voor de krieltjes die je gebruikt) en doe de krieltjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie en zout naar smaak. Doe de krieltjes in de oven wanneer de oven is voorverwarmd. De meeste krieltjes moeten ongeveer 30 minuten in de oven tot dat ze gaar zijn.
  2. Als je gedroogde linzen gebruikt, was de linzen en kook deze voor zo’n 20 minuten in water. Als je linzen uit blik gebruikt , laat de linzen uitlekken en zet ze apart voor later.
  3. Snij de cherrytomaatjes door de midden en de radijsjes in schijfjes. Ik vind het lekker om de avocado in blokjes te snijden, maar je kan de avocado natuurlijk ook in schijfjes snijden en de avocado schijfjes dan als topping gebruiken op de salade.
  4. Doe de veldsla, gesneden groenten, gebakken krieltjes en de linzen in een schaal. Breng de maaltijdsalade op smaak met wat citroensap en zout en peper.
  5. Voeg tot slot jouw favoriete zaden toe en hussel alles door elkaar.

Eetsmakelijk!